EBP Consulting, uw expert in overheidsopdrachten

Onze experts staan tot uw dienst om aan uw behoeften op het gebied van overheidsopdrachten te voldoen

Ontdek de diensten van EBP Consulting

EBP Consulting biedt praktische hulp bij overheidsopdrachten door middel van adviesverlening, inhouse opleidingen en detachering van personeel. Ontdek hoe we u kunnen helpen tijdens het volledige proces van een overheidsopdracht.

Expertise op het gebied van overheidsopdrachten

De expertise van EBP Consulting is volledig gericht op overheidsopdrachten. Ons team zorgt ervoor dat zowel de publieke als de private sector op de meest effectieve manier gebruik kunnen maken van de regelgeving voor overheidsopdrachten. Een correct en doeltreffend gebruik van de regelgeving leidt over het algemeen tot meer concurrentie, wat zowel de openbare als de particuliere sector ten goede komt, en tot een betere besteding van het overheidsgeld.

Diversiteit van ervaringen

De keuze van de consultants voor het team van EBP Consulting wordt bepaald door de integriteit die zij aan de dag hebben gelegd, hun diepgaande kennis en vooral hun praktische ervaring in het aanbestedingsproces.

Inderdaad, onze consultants hebben hun expertise verworven bij overheidsdiensten, advocatenkantoren en privé-ondernemingen.

Een praktische aanpak

Wij besteden bijzondere aandacht aan het praktische aspect van een aankoopproces. Onze uitgebreide ervaring in de overheid en de private sector stelt ons in staat om verder te gaan dan de puur juridische aanpak: we kunnen de wettelijke vereisten "operationaliseren", populariseren om tot de beste juridische en praktische oplossing voor u te komen.

Zelfbestuur

Wij werken, zowel tijdens de opleiding als door het geven van advies, aan het vergroten van de autonomie van onze klanten. Ook is het voor ons van groot belang om een maximale kennisoverdracht te bereiken en de nodige aandacht te besteden aan de identificatie van specifieke problemen tijdens de uitvoering van elk contract.

 

 

Volledige controle over elke stap van het proces van een overheidsopdracht

"Dankzij EBP hebben we onze weg naar de publieke sector gevonden."

Tino Lai, Chief Executive Director of Pimp My Company

Onze consultants

Ons team bestaat uit experts met uitgebreide praktische en juridische ervaring, zowel in de klassieke als in de speciale sectoren. En wie kan u de spelregels beter aanleren dan specialisten die een groot deel van hun expertise in het veld, bij de overheid of bij particuliere ondernemingen hebben verworven? Zij helpen u om de beste juridische en praktische oplossing te vinden, of u nu een administratie of een onderneming bent.

LDW-Loic-de-wildeweb_crop

Loïc de Wilde

Operations Manager – Consultant – Trainer

Loïc de Wilde heeft zijn ervaring in overheidsopdrachten opgedaan bij de aankoopdienst van de Algemene Politiesteundienst (Interpol, Europol, ...) die rapporteert aan het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken en Justitie. Hij was ook verantwoordelijk voor alle directiemedewerkers belast met personeel, begroting, inkoop en audit.
Hij is sinds 1997 actief bij EBP en houdt zich voornamelijk bezig met training en adviesverlening (volledige opvolging van procedures voor overheidsopdrachten, inclusief uitvoering) binnen administraties en bedrijven. 

 • Talen: Frans (moedertaal) en Nederlands
Who_AdobeStock_199389280

u?

Toekomstige EBP-consultant?

 

Functieomschrijving

 • Als Consultant Jurist Overheidsopdrachten ben je verantwoordelijk voor het adviseren van overheden bij hun aankoopprocedures en het opstellen/controleren van bijzondere bestekken.
 • Je antwoordt op juridische vragen van overheden omtrent overheidsopdrachten.
 • Je adviseert privé bedrijven bij het opstellen van offertes.
 • Tevens zal je ook ingeschakeld worden bij de opleidingen, trainingen en seminaries die EBP Consulting verzorgt.
 • Indien nodig word je tijdelijk gedetacheerd bij administraties om er de aankoopdienst te versterken.

Profielomschrijving

 • Als Consultant Jurist Overheidsopdrachten ben je afgestuurd in een juridische richting of kan je rekenen op ruime ervaring op de aankoopafdeling van een openbaar bestuur.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in het opstellen en gunnen van overheidsopdrachten
 • Je bent bereid om je kennis te delen in het kader van opleidingen, adviezen en tegelijkertijd je kennis in het domein verder verdiepen.
 • Je bent Nederlandstalig en hebt voldoende kennis van de Franse taal

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salarispakket en de kans om je talenten verder te ontwikkelen.
 • Daarnaast kan je bij ons een interessante loopbaan opbouwen in een domein dat in constante ontwikkeling is en waarbij je van nabij kennis maakt met een tal van publieke en private entiteiten.
 • Je kan rekenen op voldoende ondersteuning dankzij onze trainingsprogramma’s.
 • De mogelijkheid om te telewerken.
 • De mogelijkheid op een bedrijfswagen

“Bijdragen aan ontwikkeling en innovatie in de publieke sector geeft me telkens weer een boost."

Loïc de Wilde, Senior Consultant EBP Consulting

Wie zijn de klanten van EBP Consulting?

EBP Consulting staat regelmatig verschillende publieke en private organisaties bij door hen te voorzien van advies, begeleiding, (inhouse) opleidingen en ICT-instrumenten in het kader van overheidsopdrachten. EBP heeft sinds zijn oprichting bijgedragen aan meer dan 10.000 openbare projecten

Zie hieronder enkele voorbeelden van organisaties die op ons vertrouwen.

Private ondernemingen

Coca Cola, Statkraft, EDS Belgium, Acerta, Belfius, Canon, COVAST, Sodexo, Pfizer, UNIZO, VOKA, AG Insurance, Toyota, Dell, AIB-Vinçotte, Cronos, GE Healthcare, IC Verzekeringen, Konica, RealDolmen, Staples, Unilever, Securitas, Securex …

Federale overheden

FOD Justitie, Kansspelcommissie, FOD Sociale Zekerheid, FOD Buitenlandse Zaken, FOD Economie, POD (Programmatorische Overheidsdienst) Duurzame Ontwikkeling, Fedict (Federale Overheidsdienst ICT), Fedesco, Koninklijke Muntschouwburg …

Lokale besturen

Stad Brussel, gemeente Vilvoorde, gemeente Watermaal-Bosvoorde, provincie Luxemburg, OCMW  van Waterloo, OCMW van Lasne, stad Doornik, gemeente Oupeye, provincie Luik …

Gemeenschappen & Gewesten

Vlaams Agentschap voor Overheidsopdrachten, Waalse Overheidsdienst, Mobiliteit & Openbare Werken (Vlaamse Overheid), Vlaamse Gemeenschapscommissie, Mediatheek van de Franstalige Gemeenschap, ETNIC, Agentschap Innoveren en Ondernemen, Point Culture, Regionaal Landschap Lage Kempen, Regionaal Landschap Kempen & Maas, RTBF, Fondation Rurale de Wallonie, AWIPH …

Onderwijs

Vrije Universiteit Brussel (VUB), GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, Katholieke Universiteit Leuven (KUL), Vlaams Secretariaat voor het Katholiek Onderwijs (VSOK), Hogeschool Gent, Sovoreg vzw, Arteveldehogeschool, Europese School, Gesubsidieerd Vrije Basisschool De Bloesem, Universiteit Gent, SG Rivierenland ...

Zorgsector

UMC Sint-Pieter, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, CHR Citadelle, UZ Brussel, Sint-Pieters Ziekenhuis Ottignies, Jessa Ziekenhuis, Vivalia Ziekenhuis Luxemburg, Heilig Hart Ziekenhuis Lier, AZ Vesalius, Onafhankelijke Ziekenfondsen, OLV Aalst-Asse-Ninove, Grand Hôpital de Charleroi, Zorgnet Vlaanderen, Icuro vzw …

Overheidsbedrijven & intercommunales

Infrabel, OWT (anciennement SRWT), Ores, Vivaqua, CILE, Institut des radioéléments, De Lijn, NMBS-SNCB, MIVB-STIB, Belgoprocess, Eandis, NIRAS-ONDRAF, SCK-CEN, Infrabel, Bpost, ...

Publicatie van inhoud met betrekking tot overheidsoprachten

EBP Consulting publiceert referentieboeken over overheidsopdrachten en publiceert regelmatig artikelen in tijdschriften.

Neem contact met ons op